Πνευματικό Διήμερο στην Κοζάνη

by niktheo | December 14, 2016 1:04 pm

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το   ”ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  ΔΙΗΜΕΡΟ” για κορυφαία Μνημεία της Ελλάδος, στην Κοζάνη στις 12-13 Νοεμβρίου 2016, όπου, μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, αναδείχθηκε η άρρηκτη σχέση μεταξύ του Λόγου, της Αρχιτεκτονικής, της Παιδείας, της Τεχνολογίας και του Πολιτισμού, στην εξέλιξη της ανθρώπινης υπόστασης και στη δόμηση της ατομικής και συλλογικής μας ταυτότητας. Από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα τα Μνημεία αποτελούν το “όπλο” κατά της λήθης. Ο Δίσκος της Φαιστού, οι Χρυσοφόροι Μυκήνες, η Ακρόπολη των Αθηνών και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα -το παγκόσμιο σύμβολο Μνήμης του Πολιτισμού που «δένει» μοναδικά το Ελληνικό Φως- ήταν τα θέματα κορυφαίων επιστημόνων και ερευνητών-μελετητών.

Στο Πνευματικό Διήμερο που οργάνωσαν το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος γραμμάτων και τεχνών Π.Ε. Κοζάνης,  συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ως εισηγητές:

Source URL: http://www.eeegacropolis.gr/%cf%80%ce%bd%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7/