Οι φοιτητές του Charles Darwin University στην Ακρόπολη

Οι φοιτητές του Charles Darwin University στην Ακρόπολη
November 09 11:00 2017 Print This Article

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πραγματοποίηση καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος βιωματικής εκμάθησης, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τα Μνημεία της Ακρόπολης, από την «Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης- ΕΕΕΓΑ», σε φοιτητές του «Charles Darwin University» Αυστραλίας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Νέο Μουσείο και στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, στις 8 Ιουλίου 2017. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση ομάδας καθηγητών του Charles Darwin University, με συντονιστή τον καθηγητή του Charles Darwin University κο Γεώργιο Φραζή.

19983472_1522828057780579_2942628715458888995_o 19959153_1522825324447519_8054875688138431271_n

Η όλη εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιήθηκε με επιτόπου παρατήρηση και μελέτη, καθώς επίσης και με εκπόνηση εργασίας εκ μέρους των φοιτητών. με την υποστήριξη της «Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης –ΕΕΕΓΑ» και ομάδας καθηγητών του Charles Darwin University, με επικεφαλής τον καθηγητή κο Γεώργιο Φραζή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο και στα Μνημεία της Ακρόπολης με ξεναγό Αρχαιολόγο της ΕΕΕΓΑ, ενημέρωση για την ιστορική πορεία των Μνημείων και τον συμβολισμό του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, από τον Πρόεδρο της ΕΕΕΓΑ κο Ευάγγελο Φυλακτό, ιστορικό ερευνητή και μαρμαροκαλλιτέχνη, καθώς επίσης ενημέρωση για την Κατασκευή – Αρχιτεκτονική και τον Γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, από την Γενική Γραμματέα της ΕΕΕΓΑ κα Ελένη Μπάρμπα, Αρχιτέκτονα μηχανικό.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος απενεμήθησαν τιμητικοί Έπαινοι από τον Πρόεδρο κο Ευάγγελο Φυλακτό και τη Γενική Γραμματέα κα Ελένη Μπάρμπα της ΕΕΕΓΑ, στον Πρύτανη του Charles Darwin University Professor SIMON MADDOCKS, στον Συντονιστή του προγράμματος Γεώργιο Φραζή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Charles Darwin University, Associate Professor – Coordinator of Hellenic & Greek Studies, καθώς επίσης στην ομάδα των, συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθηγητών και φοιτητών του Charles Darwin University, για την συμβολή τους στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού. Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό συμμετείχαν στην όλη δραστηριότητα, τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές, οι οποίοι με σεβασμό και δέος μπροστά στο μεγαλείο του Παρθενώνα και του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, ως Μνημείου φωτός, Δημοκρατίας και Πανανθρώπινων αρχών και αξιών, ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προβάλλοντας τον Ελληνικό πολιτισμό διεθνώς.

  Categories: