Σύμφωνο συνεργασίας Charles Darwin University – ΕΕΕΓΑ

Σύμφωνο συνεργασίας Charles Darwin University – ΕΕΕΓΑ
October 24 09:14 2017 Print This Article

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΕΕΕΓΑ» και του «CHARLES DARWIN UNIVERSITY» Αυστραλίας.

DSCN3088

Στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Διασποράς, με θέμα «International Conference on the Hellenic Diaspora, Perspectives”, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 14 Ιουλίου 2017, υπεγράφη «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ της «Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης- ΕΕΕΓΑ» και του «Charles Darwin University» Αυστραλίας.

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» υπέγραψε ο Πρύτανης του «Charles Darwin University» καθηγητής Simon Maddocks και ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης» κος Ευάγγελος Φυλακτός, Ιστορικός ερευνητής και Καλλιτέχνης μαρμάρου. Στην υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» συμμετείχαν από πλευράς του Πανεπιστημίου Αυστραλίας, ο καθηγητής του Charles Darwin University κος Γεώργιος Φραζής, Associate Professor – Coordinator of Hellenic & Greek Studies και η κα Αγγελική Πούλου, Companion of Charles Darwin University, ενώ από πλευράς της ΕΕΕΓΑ συμμετείχε η Γενική Γραμματέας της «Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης», κα Ελένη Μπάρμπα, Αρχιτέκτων Μηχανικός. Την Αποστολή από την Βόρεια Αυστραλία συνόδευσε ο πρόεδρος του «Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Northern Territory Australia» (Βόρειας Aυστραλίας) κος Eυστράτιος Πούλος. Με την ολοκλήρωση της υπογραφής του Συμφώνου αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα που εκπροσωπούν την τέχνη και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Αυστραλίας, μεταξύ των δύο συμβαλλομένων πλευρών.

DSCN5065

Το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ομογενείς της Ελληνικής Διασποράς, οι οποίοι διατηρούν άσβεστη τη φλόγα και την αγάπη για τον τόπο τους, τιμώντας την Ελλάδα και προβάλλοντας τον Ελληνικό πολιτισμό σε κάθε γωνιά της γης, εξήραν ο Πρόεδρος της ΕΕΕΓΑ κος Ευάγγελος Φυλακτός, και η η Γενική Γραμματέας κα Ελένη Μπάρμπα. Επίσης, εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς την κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας Αυστραλίας, προς τον Πρύτανη και την ομάδα των Καθηγητών του «Charles Darwin University», προς τον «Ελληνικό Μακεδονικό Σύλλογο Northern Territory Australia και την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, για την συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας στο θέμα των Γλυπτών της Ακρόπολης και της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος και Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης Θεσσαλονίκης κος Δημήτριος Κωστόπουλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Δημήτριος Κυρκιλής και η Πρόεδρος του «Συλλόγου «Μεσσηνίων Μακεδονίας Θράκης- Ο Καπετάν Άγρας» κα Κωνσταντίνα Φλώρου Τσατσαμπά, Φιλόλογος Καθηγήτρια.

Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασαν στον Πρόεδρο και στην Γενική Γραμματέα της ΕΕΕΓΑ, για το σημαντικό έργο που επιτελείται από την «Ελληνική Επιτροπή για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης», ο Πρύτανης και η Ομάδα των καθηγητών του «Charles Darwin University», η ομάδα της Αποστολής της Βόρειας Αυστραλίας, ο καθηγητής κος Γεώργιος Φραζής, Associate Professor – Coordinator of Hellenic & Greek Studies του Charles Darwin University, η κα Αγγελική Πούλου, Companion of Charles Darwin University και ο πρόεδρος του «Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Northern Territory Australia» κος Ευστράτιος Πούλος.

Το «Σύμφωνο Συνεργασίας» της «Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης» με το «Charles Darwin University», προωθεί την συνεργασία μεταξύ των δύο συμβαλλομένων πλευρών και θα αποτελέσει έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων, κοινωνικών, πολιτιστικών και επιστημονικών, υποστηριζομένων από την Ελληνική Ομογένεια, με στόχο την προβολή της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάδειξη του θέματος του δίκαιου αιτήματος των απανταχού Ελλήνων για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών της Ακρόπολης, με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς επίσης την διάδοση των πανανθρώπινων αρχών και αξιών του Ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

  Categories: