Εκδήλωση της ΕΕΕΓΑ στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση της ΕΕΕΓΑ στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
October 24 11:07 2017 Print This Article

Οι μαθητές χτίζουν μικρούς  Παρθενώνες στη Θεσσαλονίκη!

Μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, κατασκεύασαν μικρούς Παρθενώνες και Μνημεία στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, γοητευμένοι από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μαρμάρινων ομοιωμάτων σε κλίμακα 1/25, του καλλιτέχνη μαρμάρου και  προέδρου της ΕΕΕΓΑ,  Ευάγγελου Φυλακτού, στο πλαίσιο του 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ, μετά από πρόσκληση του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου ΑΤΕΡΜΩΝ, στις 30/9/2017.

DSC_0149

Ήταν μία συγκλονιστική και μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους και γονείς συνοδούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου ο καλλιτέχνης μαρμάρου, παρουσίαζε με πάθος και ζωντάνια όλη την ιστορία και την διαδικασία σμίλευσης του μαρμάρου των Μνημείων της Ακρόπολης, επάνω στο οποίο γράφτηκε η λαμπρή ιστορία και το μεγαλείο της Ελλάδας.

Στο εργαστήριο συμμετείχε επίσης, η Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ελένη Μπάρμπα, γενική γραμματέας της ΕΕΕΓΑ, η οποία παρουσίασε με παιδαγωγικό τρόπο, βιωματικό και ευχάριστο για τα παιδιά, την αρχιτεκτονική και τον διάκοσμο του Παρθενώνα, το Αρχιτεκτονικό θαύμα των αιώνων, προκαλώντας τον ενθουσιασμό και το έντονο ενδιαφέρον τους  με τις ερωτήσεις τους, καθώς και τον θαυμασμό τους προς τους αρχαίους Έλληνες δημιουργούς των Μνημείων της Ακρόπολης.  Μοναδικού Μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, απόλυτης αρμονικής συνύπαρξης επιστήμης και καλαισθησίας, που συμβολίζει το φως του πανανθρώπινου Ελληνικού πολιτισμού και την πίστη των Ελλήνων προς την Αρετή και την Σοφία.